Lars Anders Tomter

Lars Anders Tomter      Lars Anders Tomter er en av nåtidens største bratsjister. Han studerte fiolin og bratsj med Leif Jørgensen ved Oslo Musikkonservatorium, senere Norges Musikkhøgskole, og han debuterte i Universitetes Aula i en alder av 17 år. Han ble i 1984 tildelt en spesialpris fra International Viola Competition i Budapest for sin tolkning av Bartóks bratsjkonsert.

    I 1986 vant han Maurice Vieux International Competiton i Lille. Han fortsatte sine studier hos Max Rostal og Sándor Vegh. Siden da har han hatt en internasjonal karrierer som solist. Han har spilt med blant annet Royal Philharmonic, BBC Symphony, Academy of St.Martin in the Fields, Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, og han har samarbeidet med dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Danielle Gatti, Arvid Jansons, Okku Kamu, Krzysztof Penderecki og Hans Vonk. Fra 1977 har han vært tilknyttet Det Norske Kammerorkester, og fra 1991 har han sammen med Leif Ove Andsnes vært kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfestival. Tomter er fra 1994 professor i bratsj ved Norges Musikkhøgskole, og han spiller på en Gasparo da Salo bratsj fra 1590.I desember 2013 sang koret i La Sagrada Familia i Barcelona og besøkte og sang sammen med Escolania de Montserrat i Montserrat.
Koret holdt også konserter i Norges Bank og Norges Høyesterett og utkom med CDen «Grieg&Gran».

I mai 2013 hadde koret konserter under Oslo Griegfestival og Sommerkonsertene i Drøbak kirke.

I desember 2012 holdt koret konserter i Southwark Cathedral og Royal Naval College (Greenwich) i London. Koret traff Westminster Abbey´s guttekor i London. Turen resulterte i en invitasjon til å gjøre en plateinnspilling.

I mai 2012 deltok Det Norske Guttekoret i åpningskonserten av Oslo Grieg Festival sammen med pianisten Amy Muller.

I 2011 holdt Kozon konserter i kirkene Le Madeleine og Notre Dame i Paris sammen med Det Norske Guttekoret.

I april 2011 dirigerte Kozon fremførelsen av Gabriel Faures Requiem.

I 2010 ble Danuta Kozon invitert til å holde konserter i Tyskland. Blant annet i Berliner Dom sammen med Det Norske Guttekoret.

I 2010 medvirket Kozon i innspillingen og utgivelsen av CD «Helg i sky», omtalt som «en av årets inderligste juleplater».

I november 2009 ble Danuta Kozon tildelt Paul Harris Fellow medaljen av Rotary International. Utmerkelsen gis til personer som har utmerket seg til fremme av «better understanding and friendly relations among peoples of the world».

I desember 2008 dirigerte Danuta Kozon en korkonsert i Berliner Dom og en konsert for den tyske regjeringen med Angela Merkel i spissen.

I 2007 ble ” Stemninger på Borgen” spilt inn, en CD inspirert av Oscarsborg Festning.

Ad Astra – Unge Talenter, høstkonsertserien i Drøbak kirke, ble startet i 2006. I august samme år stiftet Danuta Kozon Det Norske Guttekoret. Koret har bl.a. bidratt med musikalske innslag i forbindelse med overlevering av julegranen fra Frogn kommune til Berlin.

Samme år –2006 – ble Danuta Kozon  tildelt Frogn Kulturråds hederspris og ble nominert til ”Årets kulturnavn” i Follo.

I mars 2005 dirigerte Kozon W. A. Mozarts «Requiem».

I 1996 stiftet hun koret Via Cantus. Koret har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser.

I 1994 startet hun med å arrangere Sommerkonsertene i Drøbak kirke.

I 1994-95 studerte hun vokaldireksjon ved Musikkonservatoriet i København.

I 1995 avsluttet hun studier på Norges Musikkhøgskole i kirkemusikk.

Danuta Kozon avsluttet i 1985 Musikkakademiet i Warszawa med diplomeksamen i korledelse og to år senere diplomeksamen i klaver.