Trio AlbaNord

 

Trio AlbaNord  Trioen ble dannet i 2012. AlbaNord består av Emilio Borghesan på klarinett, Joon ho Shim på cello og Jie Zhang på klaver. AlbaNord er den første gruppen noensinne med en blåser som har blitt akseptert til den prestisjetunge European Chamber Music Academy. Trioen er fast medlem av ECMA. AlbaNord har spilt konserter i Norge, Wien, Østerrike, og Frankrike og har engasjementer i Lituaen, Polen, Storbritannia og Azerbaijan i 2014.
    I Januar 2015 har AlbaNord blitt invitert til å spille i Wigmore hall i London. Alle medlemmene har studert ved Norges Musikkhøgskole. Klarinettist Emilio Borghesan flyttet til Norge i 2011 og har siden hatt stipendiat ved Oslo Filharmonien og vikariat i Den Norske Opera. I mai 2013 kom han til semifinalen i den internasjonale klarinett-konkurransen Carl Nielsen. Pianist Jie Zhang har spilt med alle de store symfoniorkestrene i Norge.
    I 2010 ble hun den første utenlandske pianisten som har vunnet Prinsesse Astrids musikkpris. Cellist Joon har vunnet den internasjonale konkurransen ‘International Jeunesses Musicales’. Joon ho er en internasjonal solist og har spilt med Seoul Filharmonien, Seong-nam Filharmonien, Belgrade RTS Orkester, Zagreb Filharmonien, og han skal spille Dvoraks cellokonsert med Budapest Filharmonien i September 2014.